Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

- Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας

    
Η αγάπη για την λαική μας παράδοση και η πίστη οτι μπορούμε να κρατήσουμε αναλοιώτη την πολιτιστική μας κληρονομια, τα δημοτικά μας τραγουδια, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας σταθηκαν η αφορμή να δραστηριοποιηθεί μια ομαδα του χωριού μας και να ιδρύσει το 1983 τον "ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΤΕΑΣ". 28 χρόνια μετα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε με την ιδια αγάπη και το ίδιο παθος την κληρονομιά μας.

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας (ΕΜΣΙ) ιδρύθηκε το 1983 και είχε πλούσια δράση στα κοινά της Ιτέας, δημιουργώντας δραστηριότητες αλλά και διάφορες εκδηλώσεις για τους κατοίκους του χωριού. Λειτούργησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι το 1998 δημιουργώντας παραδόσεις όπως το καρναβάλι Ιτέας και τα καθιερωμένα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας. Λειτουργούσαν τμήματα χορευτικών, θεάτρου, μουσικών οργάνων και χορωδίας, δίνοντας παραστάσεις για την ψυχαγωγία αλλά και την πνευματική άνοδο των κατοίκων της Ιτέας. Απο τότε και μέχρι το καλοκαίρι του 2011 υπήρξε αδράνεια οσον αφορά τα τεκταινόμενα του συλλόγου. Στις 17 Αυγούστου του 2011 κατόπιν διαφανούς διαδικασίας έγιναν εκλογές και εξελέγει το νεο Διηκητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο απο νέους ανθρώπους, με όρεξη και μεράκι, ευελπιστώντας να δημιουργηθεί και πάλι ενας σύλλογος ο οποίος θα συμβάλει στην πρόοδο, την πνευματική ανάταση και την εν γένει πολιτιστική ανάπτυξη των κατοίκων της Ιτέας.
Στην νέα αυτή εποχή που μπήκε ο ΕΜΣΙ, έχουν ήδη διμιουργηθεί και λειτουργούν τρία τμήματα παραδοσιακών χορών, ενα τμήμα χορωδίας και ένα τμήμα μουσικών οργάνων, όπου όλοι οι κάτοικοι ανεξαιρέτου ηλικίας μπορούν να συμμετέχουν.
Μέχρι στιγμής τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου ξεπερνούν τα (250). Το νέο Διηκητικό Συμβούλιο ελπίζει, δουλεύοντας με σοβαρότητα και ευθύνη και άλλοι κάτοικοι θα αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια που τον μόνο στόχο που έχει είναι η πρόοδος και η ευημερία του συλλόγου και κατά συνέπεια του χωριού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου