Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

- Ανοιξιάτικη εξόρμηση σε Δελφούς και Αράχωβα απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας...

"Στις σημερινές εποχές ακόμα και το αυτονόητο είναι συχνά ζητούμενο."

Χθές Κυριακή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας διοργάνωσε την πρώτη του Ανοιξιάτικη εξόρμηση στην όμορφη Αράχωβα και στους Δελφούς.

Η μέρα έδειξε απο νωρίς το πρωϊ την ομορφιά της.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη για άλλη μια φορά, γεγονός που μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα.

Η εκδρομή ξεκίνησε με κέφι απο το παλιό Δημοτικό Σχολείο στις 7.30 το πρωϊ.
Στην συνέχεια με μια στάση έξω απο την Λαμία για καφεδάκι και πρωϊνό, παίρνοντας δύναμη για την υπόλοιπη μέρα.

Έπειτα ακολούθησε επίσκεψη και αναλυτική ξενάγηση απο την συγχωριανή μας και φίλη (Αρχαιολόγο - ξεναγό) Ζέτας Μακρή με τις σπουδαίες γνώσεις της, στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
Περιηγηθήκαμε στις αίθουσες του μουσείου και απολαύσαμε τα μοναδικά εκθέματά του όπως είναι:
ο ιστορικός ομφαλός της γης, ο ηνίοχος, τα σπάνια γλυπτά αγάλματα, τις μετώπες με τις σωζώμενες αναπαραστάσεις από τα θησαυροφυλάκια των πόλεων.
 Επίσης επισκεφθήκαμε στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο τον ναό του Απόλλωνα, τον ναό της Αθηνάς Προναίας, την Κασταλία πηγή, το μαντείο των Δελφών και το αρχαίο θέατρο.

Το μεσημέρι υστέρα από ένα πλούσιο πρόγραμμα περιηγήσεων καταλήξαμε σε μια καθ΄όλα όμορφη παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό Ζεμενό στούς πρόποδες του Παρνασσού έξω απο την Αράχωβα, όπου γευματίσαμε και χαλαρώσαμε.

Η τελευταία στάση ήταν στην Αράχωβα όπου οι συγχωριανοί μας περπάτησαν στα πλακόστρωτα στενά της πόλης, έκαναν τις αγορές τους στα τοπικά καταστήματα και ήπιαν τον καφέ τους απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα, κλείνοντας έτσι μια ξεχωριστή μέρα.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής ο Ηλίας Μακρής μας πρόσφερε άφθονο γέλιο, και αστείρευτο κέφι, ανεβάζοντας συνεχώς τη διάθεση της παρέας με τα διασκεδαστικά του ανέκδοτα και τις ωραίες ατάκες του, με αποτέλεσμα όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή να τραγουδούν μαζί του.

Πιστεύουμε ότι οι συγχωριανοί μας να αποζημιώθηκαν από την μοναδική ξενάγηση της Ζέτας, τα μοναδικά τοπία, τους αρχαιολογικούς χώρους, από την οργάνωση και το όμορφο κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας.
Το επόμενο ραντεβού ελπίζουμε θα δωθει σύντομα και πάλι απο τον Πολιτιστικό Σύλλογό μας σε τόπο και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από τις προτάσεις και τις προτιμήσεις των μελών μας και θα συνοδεύεται από νέες εκπλήξεις.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους και όλες για μια ακόμα φορά για την μεγάλη συμμετοχή, αμέριστη συμπαράσταση, κατανόηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε σε οτι έχει κάνει ο Σύλλογός μας μέχρι τώρα.

Αισθανόμαστε επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την αγαπημένη μας φίλη Ζέτα Μακρή για την όμορφη και λεπτομερή ξενάγηση, και βοηθειά της σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.

το Δ.Σ  ΕΜΣΙτέας

                            Πατήστε επάνω στις φωτό για μεγένθυση....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου