Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

- Σπύρος Σπυρόπουλος "Το ονειρό μου είναι να ξεκινήσω απο την Αθήνα τρέχοντας και να τερματίσω στο χωριό μου, την Ιτέα Καρδίτσας"


Το όνειρό του πραγματικότητα θα επιχειρήσει να κάνει την Μεγάλη Εβδομάδα ο Ημεροδρόμος - Σπαρταθλητής Σπύρος Επαμ. Σπυρόπουλος ο οποίος κατάγεται από την Ιτέα Καρδίτσας.

Ο Σπύρος θα ξεκινήσει τρέχοντας από την Αθήνα την Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου και θα τερματίσει στην γενέτειρά του Ιτέα Καρδίτσας την Μεγάλη Τετάρτη (περίπου στις 11:00 το πρωί) καλύπτοντας 310 χλμ. διαδρομής. 
Σε αυτή του την προσπάθεια θα είναι μαζί του ο πρώτος αθλητής που πέτυχε τον "Φιδιππίδειο άθλο" το 1992 κ. Τάκης Σκουλής.

Ο Σπύρος Επ. Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Ιτέα Καρδίτσας όπου και μεγάλωσε μέχρι και τα 17 του χρόνια. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με τη Μαίρη Μπεσίνη και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, την Μαριάννα και το Νώντα.


Το 2005 ο Σπύρος ξεκίνησε ερασιτεχνικά τον αθλητισμό και συμμετείχε σε πολλούς αγώνες ειδικών διαδρομών.

Το Σεπτέμβριο του 2009 συμμετείχε για πρώτη φορά στο "Σπάρταθλον" (διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη) όπου δεν κατάφερε να τερματίσει διότι τραυματίστηκε λίγο πριν τον τερματισμό.
Το Σεπτέμβριο του 2010 ξαναδοκιμάζει τις δυνάμεις του δηλώνοντας συμμετοχή και πάλι στο "Σπάρταθλον". Αυτή τη φορά όμως τα καταφέρνει και τερματίζει 70ος στους 300 συμμετέχοντες.

Τον Αύγουστο του 2011 και σε ηλικία 39 ετών ο Σπύρος δοκιμάζει να κάνει τον "Φειδιππίδειο άθλο", διαδρομή 480 χλμ. Ξεκινώντας από την Ακρόπολη φτάνοντας στη Σπάρτη και επιστρέφοντας και πάλι στην Ακρόπολη.
Ο Σπύρος πραγματοποιεί τη διαδρομή σε 100 και 40 λεπτά και γίνεται ο 4ος αθλητής στον κόσμο που το πετυχαίνει.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου Αθηναικής εφημερίδας για τον επόμενο στόχο του ο Σπύρος απάντησε το εξής:  
"Επόμενος στόχος αλλά και όνειρό μου είναι να ξεκινήσω από την Αθήνα τρέχοντας και να τερματίσω στο χωριό μου, την Ιτέα Καρδίτσας".

Στις 9 Απριλίου 2012 ο Σπύρος θα ξεκινήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του.
Την προσπάθειά του στηρίζει ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας ο οποίος καλεί όλους να δώσουν το παρών στην υποδοχή του μεγαλύτερου ημεροδρόμου αθλητή που γέννησε ποτέ η Θεσσαλία στην πλατεία της Ιτέας τη Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου