Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

- 30 χρόνια Ε.Μ.Σ. Ιτέας - (Κοπή Βασιλόπιτας)

30 ΧΡΟΝΙΑ Ε.Μ.Σ.ΙΤΕΑΣ - ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Στις 6 Φεβρουαρίου 1983 κάποιοι άνθρωποι και συγκεκριμένα 41 συγχωριανοί μας είχαν την ιδέα δημιουργίας ενός συλλόγου.
Ενός Πολιτιστικού συλλόγου ο οποίος θα μπορεί να βοηθήσει στην πολιτιστική, μορφωτική, εκπαιδευτική και αθλητική ανάταση των κατοίκων και κατ' επέκταση την πρόοδο της κοινωνίας του χωριού μας.
Έδωσαν την επωνυμία "ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΤΕΑΣ". Δημιούργησαν τμήματα θεάτρου, παραδοσιακών χορών, τμήματα μάθησης μουσικών οργάνων, βιβλιοθήκη, οργάνωναν διάφορες εκδηλώσεις κτλ κτλ.
Στις 6 Φεβρουαρίου 2013 ο σύλλογος του χωριού μας συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής.
Οφείλουμε ως σημερινό Δ.Σ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους συγχωριανούς μας που ίδρυσαν τον σύλλογο, σε αυτούς που κατά καιρούς διοίκησαν, σε όλους εκείνους που συμμετείχαν ως μέλη και έδιναν συνεχώς ζωή και τον βοήθησαν να υπάρχει μέχρι και σήμερα.
Τους ευχαριστούμε γιατί έδωσαν σε όλους εμάς, τις νέες γενιές της Ιτέας, τη δυνατότητα να μπορούμε να προσφέρουμε, όπου, όπως και όποτε μπορεί ο καθένας μας, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, με ανιδιοτελείς σκοπούς και με μόνο γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία του συλλόγου και κατ' επέκταση του χωριού μας.
Σήμερα ο σύλλογος του χωριού μας έχει ροή, λειτουργούν όλα τα τμήματα υπό την καθοδήγηση των δασκάλων, της κ. Τζέλλα Σοφίας υπεύθυνης των τμημάτων παραδοσιακών χορών, του κ. Μπίμπιλα Αχιλλέα υπεύθυνου χορωδίας και μουσικών οργάνων και της κ. Μακρή Λένας υπεύθυνης της θεατρικής ομάδας του συλλόγου.
Το Δ.Σ είναι συνεχώς δίπλα σε όλους έτσι ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να πάμε ένα βήμα μπροστά και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους συγχωριανούς μας αλλά και τους ετεροδημότες να είναι περήφανοι για το σύλλογο του χωριού μας.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε όλα τα σημερινά μέλη του συλλόγου που βοηθάνε συνεχώς καθώς επίσης και την Τοπική Αρχή για την μέχρι τώρα συμπαράστασή της.
Κλείνοντας να ευχηθούμε η νέα "επετειακή" χρονιά να είναι για τον σύλλογο μια χρονιά η οποία θα τον πάει ακόμα πιο ψηλά.

Με βαθιά εκτίμηση
Δ.Σ    Ε.Μ.Σ. Ιτέας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου