Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας στο Nedelino της Βουλγαρίας

Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας, στο Nedelino της Βουλγαρίας.

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου μας συμμετείχε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της πόλης Nedelino της Βουλγαρίας, στο 2ο Βαλκανικό Λαογραφικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014 μαζί με χορευτικές ομάδες από συλλόγους χωρών της Βαλκανικής.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας.
Πρόκειται για ένα Εθνικό Φεστιβάλ με διεθνές συμμετοχές.
Το Φεστιβάλ στο Nedelino Βουλγαρίας είναι μια μοναδική έκφραση της βουλγαρικής λαογραφίας που προτείνεται μάλιστα για ένταξη στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Unesco.
Από φέτος μετατρέπεται σε Λαϊκό Πανηγύρι των Βαλκανίων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού σχεδίου.

Το Nedelino είναι κτισμένο σε μια πανέμορφη κοιλάδα ανάμεσα σε ψηλά βουνά και μεγάλα επιβλητικά έλατα. Είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και σήμερα αποτελεί σπουδαίο Πολιτιστικό προορισμό με το ετήσιο 3ήμερο φεστιβάλ του.


Καθώς ξεκίνησε το χορευτικό του Συλλόγου μας, το οποίο παρουσίασε χορούς και δρώμενο από Θεσσαλία, η συγκίνηση όλων ήταν πολύ μεγάλη, αφού η πανέμορφη πλατεία του Nedelino στο οποίο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Στον γυρισμό ο Σύλλογος έκανε την μεγάλη διαδρομή απο τον Εβρο και την Αλεξανρδρούπολη για να γνωρίσουν τα μέλη τη Θράκη (αφού οι περισσότεροι δεν την είχαν επισκεφτεί) όπου έκανε στάση για φαγητό και καφεδάκι.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της ορχήστρας Δημήτρη Διπλάρη κλαρινο, Λευτέρη Παπαβασιλείου κιθάρα και Δημήτρη Ξόλια ακορντεον που μας ακολούθησαν αφιλοκερδώς και μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.

Τέλος το Δ. Σ και όλα τα μέλη του Συλλόγου ευχαριστούν μέσα απο την καρδιά τους τον οδηγό τους Σεραφείμ (Φούλη) Μπακρατσά απο το ταξιδιωτικό γραφείο "ΚΑΤΣΙΦΟΣ" για την κατανόηση, μεγάλη βοήθεια και υπομονή που έδειξε στο μεγάλο και κουραστικό ταξίδι (λόγω οδικού δικτύου Βουλγαρίας).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου