Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Για άλλη μια φορά πρωτοπόρησε στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας

Παρουσία πολλών γονέων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά η μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας.
Η όμορφη εκδήλωση - παράσταση που αφορούσε την αλλοτινή εποχή παλιών χρόνων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών του Δημαρχείου το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, στις 6:30μ.μ.

Για άλλη μια φορά πρωτοπόρησε στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος. Την ιδέα του όλου εγχειρήματος είχε η χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας κα Σοφία Τζέλλα, ή οποία επιμελήθηκε την όλη παράσταση με την βοήθεια (όσον αφορά στην επιμέλεια του θεατρικού μέρους) του κ. Παύλου Βησσαρίου, καθώς και των μαθητών που συμμετείχαν σ' αυτήν.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μπαλαντίνας Αχιλλέας αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, επισήμανε (για ακόμη μια φορά) στις Αρχές του τόπου την ανάγκη ανακαίνισης και επαναλειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου Ιτέας για τις ανάγκες των Συλλόγων και των Σχολικών μονάδων έτσι ώστε να γίνει πάλι χώρος δημιουργικότητας αλλά και σωστής θέασης.

Την παράσταση της πρώτης ενότητας άνοιξαν οι λιλιπούτειοι μαθητές του Συλλόγου καλωσορίζοντας την άνοιξη και χορεύοντας Αποκριάτικους σκωπτικούς χορούς κερδίζοντας στην κυριολεξία το χειροκρότημα του κόσμου.
Η δεύτερη ενότητα με τα μεγαλύτερα παιδιά περιείχε διαλόγους, αναπαράσταση και χορούς απο τις γιορτές της παλιάς αλλοτινής εποχής του ΄40 -΄60, με τραγούδια όπως: "Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΥΣΗ" (Νίνου-Τσιτσάνη), "ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ (Πόλυ Πάνου)", "ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ (Καίτης Γκρέϋ)", "ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΑΓΑΠΕΣ (Χιώτη - Λίντας)", "ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΜΟΥ ΕΠΟΧΕΣ (Στέλιου Καζαντζίδη)", κ.α.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους: 
Ο Πατήρ Γερούκης Βασίλειος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Λωρίδας Αντώνιος και η κ. Καραίσκου Φωτεινή, ο Πρόεδρος της Ιτέας κ. Λύτρας Ευάγγελος, η Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ κ. Φουντά-Κυρίκου Ράνια, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κοντοβάιος Θωμάς και  Σδόγγος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Αμφικτιονίας Καραγκούνηδων κ. Φιρφιρής Απόστολος, Πρόεδροι Τοπικών φορέων, οι καθηγητές Γυμνασίου-Λυκείου κ. Μακρή Φανή και  Βελεσιώτης Αλέξανδρος, ο θεατρολόγος και ηθοποιός κ. Ζυγογιάννης Ανδρέας και πλήθος κόσμου.

το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συντέλεσαν να πραγματοποιηθεί η παράσταση, συγχαίρει τα παιδιά και τη δασκάλα τους για την εξαίρετη δουλειά και φυσικά ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο κοινό που παρακολούθησε την παράσταση, που για ακόμη μια φορά ξεπέρασε τις προσδοκίες του Συλλόγου.

>

>
> >Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου