Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Leader ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας με επιτυχία

Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Leader ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας με επιτυχία.

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού μας απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι εργάζεται με σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στην ιστορία του Συλλόγου και κατ' επέκταση στην ιστορία του χωριού.
Συμμετείχε καταθέτοντας ολοκληρωμένη μελέτη-πρόταση στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α (ΑΝ.ΚΑ Α.Ε) στο τοπικό πρόγραμμα Leader δράση 323-5 στις 15 Ιουνίου 2015.
Κατόπιν έγκρισης του φακέλου υποψηφιότητας από την ΑΝ.ΚΑ και από το ΥΠΑΑΤ κατάφερε στο χρονικό όριο που απαιτούνταν να υλοποιήσει το έργο με επιτυχία.
Το έργο στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης Leader του Άξονα 5 του Προγράμματος: "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013" αφορούσε την κατασκευή 13 γυναικείων νυφιάτικων Καραγκούνικων φορεσιών της περιοχής της Ιτέας (η οποία είχε εκλείψει από το 1910), 8 τσολιάδικων φορεσιών και μιας ντουλάπας φύλαξης.
Σκοπός του έργου είναι να σωθεί και να αναδειχθεί η διαφορετικότητα της Καραγκούνικης φορεσιάς της περιοχής μας και να δημιουργηθεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές έτσι ώστε να γνωρίσουν την ενδυματολογική ιστορία του τόπου αλλά και να εμπλουτιστεί το βεστιάριο του συλλόγου μας.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά την ΑΝ.ΚΑ και την ομάδα Leader καθώς επίσης τους ανάδοχους του έργου κ. Βρεττά Ευαγγελία και κ. Αρχοντούλη Αλέξανδρο για την εξαίρετη συνεργασία έτσι ώστε ο Σύλλογος να ολοκληρώσει το έργο στο χρονικά όρια που απαιτούνταν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου